Aktualności
Izba Gospodarcza "Śląsk" zaprasza na dofinansowane w 50% warsztaty kulinarne!
Izba Gospodarcza "Śląsk" zaprasza na dofinansowane w 50% warsztaty kulinarne!

Izba Gospodarcza "Śląsk" zaprasza na dofinansowane w 50% warsztaty:

Nowoczesne techniki kulinarne- ich wykorzystanie w menu codziennym.

Termin szkolenia: 26-27.06.2017 r. (poniedziałek-wtorek) w godz.: 9:00-16:00

Miejsce szkolenia: Centrum Biznesu, ul. Wrocławska 133, Opole

Szkolenie prowadzi: Adrian Feliksszef kuchni z 14-letnim doświadczeniem. Właściciel Studia Kulinarnego i Firmy SPOON. Organizator warsztatów kulinarnych dla amatorów i zawodowców. Swoje umiejętności kulinarne prezentował w programie TOP CHEF.

 

 

Program:

- Technika Sous Vide

- Pakowanie próżniowe

- Wykorzystanie struktur

- Wędzenie na zimno

- Liofilizacja

- Wykorzystanie azotu

- cyrkulator

- pistolet do wędzenia

- foremki

- pakowaczka vacum

- butle do azotu

- agar gara – galaretki

- Xantana – musy

- Malto dekstryna – pudry

- lecytyna – piany

- owoce liofilizowane

- sferyczne ravioli

- wykorzystanie cyrkulatora Sous Vide

- zastosowanie syfonów piany dwa rodzaje

- przygotowanie popcornu z kaszy

- przygotowanie ziemi z czekolady

- żel z soku pomarańczowego

- biszkopt z syfonu w mikrofalówce

 

Cena szkolenia:401,00 zł brutto ( 326,02 zł netto)W szkoleniu może uczestniczyć tylko 1 osoba z danej firmy.W ramach szkolenia zapewniamy:- zaświadczenie ukończenia kursu

- materiały szkoleniowe, notatniki, długopisy

- przerwy kawowe- obiadZapisy na szkolenia: Dodatkowe informacje można uzyskać telefonicznie pod numerem 77 453 84 83. Zgłoszenia prosimy wysyłać mailowo na adres szkolenia@igsilesia.pl Formularz zgłoszeniowy znajduje się tutaj.

 

Zachęcemy również do wzięcia udziału w innych szkoleniach prowadzonych przez Top Szefa Adriana Feliksa:

  1.  Tworzenie menu - wybór dań sezonowych, obliczanie food coast, układ menu - 10-11.07.2017 r.2. Kompleksowa organizacja i logistyka usług cateringowych, bankietowych i okolicznościowych - 17-18.07.2017 r. 

---

X
Podaj adres email osoby, której chcesz polecić artykuł:
Podaj imię polecającego:
Podaj swój adres email: