Izba Gospodarcza "Śląsk" zaprasza na dofinansowane w 50% warsztaty:
Nowoczesne techniki kulinarne- ich wykorzystanie w menu codziennym.
Termin szkolenia: 26-27.06.2017 r. (poniedziałek-wtorek) w godz.: 9:00-16:00
Miejsce szkolenia: Centrum Biznesu, ul. Wrocławska 133, Opole
Szkolenie prowadzi: Adrian Feliks– szef kuchni z 14-letnim doświadczeniem. Właściciel Studia Kulinarnego i Firmy SPOON. Organizator warsztatów kulinarnych dla amatorów i zawodowców. Swoje umiejętności kulinarne prezentował w programie TOP CHEF.
Program:
- Technika Sous Vide
- Pakowanie próżniowe
- Wykorzystanie struktur
- Wędzenie na zimno
- Liofilizacja
- Wykorzystanie azotu
- cyrkulator
- pistolet do wędzenia
- foremki
- pakowaczka vacum
- butle do azotu
- agar gara – galaretki
- Xantana – musy
- Malto dekstryna – pudry
- lecytyna – piany
- owoce liofilizowane
- sferyczne ravioli
- wykorzystanie cyrkulatora Sous Vide
- zastosowanie syfonów piany dwa rodzaje
- przygotowanie popcornu z kaszy
- przygotowanie ziemi z czekolady
- żel z soku pomarańczowego
- biszkopt z syfonu w mikrofalówce
Cena szkolenia:401,00 zł brutto ( 326,02 zł netto)W szkoleniu może uczestniczyć tylko 1 osoba z danej firmy.W ramach szkolenia zapewniamy:- zaświadczenie ukończenia kursu
- materiały szkoleniowe, notatniki, długopisy
- przerwy kawowe- obiadZapisy na szkolenia: Dodatkowe informacje można uzyskać telefonicznie pod numerem 77 453 84 83. Zgłoszenia prosimy wysyłać mailowo na adres szkolenia@igsilesia.pl Formularz zgłoszeniowy znajduje się tutaj.
Zachęcemy również do wzięcia udziału w innych szkoleniach prowadzonych przez Top Szefa Adriana Feliksa:
---