O RIG
ZUH JANDIK Janusz Szlapański

Zakład Usługowo-Handlowy "Jandik" - Serwis ostrzenia rozpoczął działalność w 1995 roku. Firma powstała na bazie doświadczeń jakie wcześniej zdobyła realizując program serwisowania urządzeń dla przetwórstwa mięsnego.

Zakłady mięsne są przedsiębiorstwami bogato wyposażonymi w różnego rodzaju urządzenia tnące i rozdrabniające, znacząco wpływające na efekt końcowy produktu.

Aby zaspokoić potrzeby tak dobrze wyposażonego rynku, rozpoczęto działania mające na celu uzyskanie niezbędnej wiedzy poprzez praktykę w zachodnich firmach. Po uzyskaniu certyfikatów takich firm jak: Dick czy też Steffens, pozostając w stałym kontakcie z serwisami Kramer & Grebe, Seydelman, Alpina i innymi ciągle doskonali swoją wiedzę o technologiach ostrzenia i ostrzach.

W 2001 roku zakład Pana Janusza został uhonorowany Statuą "Firma z Jakością 2001".

W lutym 2002 zakład po roku przygotowań, po przeprowadzeniu auditu certyfikującego, wykonanego przez RW TŰV z Essen, uzyskał certyfikat jakości ISO 9001:2000 zgodny z normą EN. System ten dyscyplinuje reżim realizowanych usług w zakresie stałego nadzoru pomiarów, wzornictwa i zgodności z normami producentów noży.

Swoje narzędzia ostrzą tu renomowane zakłady mięsne ze Śląska i z terenu Polski.

Stała współpraca z technologami produkcji pozwala na walidację procesu, tj. ciągłą ocenę świadczonych usług.

Celem Firmy jest uzyskanie pełnego zadowolenia Klienta w zakresie świadczonych usług poprzez realizację Systemu Zarządzania Jakością zgodnie z normą PN-EN ISO 9001:2000.

Zakład Jandik jest przedstawicielem regionalnym firmy Dick, posiadającej w swej ofercie stalki, noże i akcesoria dla  przemysłu mięsnego.

ZUH "Jandik" Janusz Szlapański jest również przedstawicielem Bydgoskich Zakładów Maszyn Gastronomicznych "Ma-Ga" realizując program sprzedaży krajalnic i pozostałego asortymentu będącego w ofercie firmy Ma-Ga i prowadzi fabryczny serwis gwarancyjny i pogwarancyjny.

Członkostwo w Śląskim Cechu Rzeźników i Wędliniarzy w Katowicach pozwala firmie na zacieśnienie kontaktów z branżą przetwórstwa mięsnego, jak i na łatwiejszym zrozumieniu aktualnych potrzeb kontrahentów.

Właściciel firmy jest również członkiem Raciborskiej Izby Gospodarczej w Raciborzu.

X
Podaj adres email osoby, której chcesz polecić artykuł:
Podaj imię polecającego:
Podaj swój adres email: